In de webshop van afvalcontainerbestellen.nl vindt u een groot aantal containers voor verschillende afvalsoorten. Denk hierbij aan puin, bouwafval, houtafval, groenafval, grond en dakafval. Er zijn echter ook een aantal afvalsoorten die u niet mag afvoeren met een container. Hieronder sommen wij een aantal afvalsoorten op die wij niet afvoeren. Mocht u deze afvalsoorten wel in de container hebben gestort dan zijn wij genoodzaakt om een meerprijs of boete te rekenen. Weet u niet zeker of uw afvalsoort geschikt is voor onze containers? Neemt u dan even contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@afvalcontainerbestellen.nl
Welk afval mag er o.a. niet in een container:
- Asbest
- Asbest gelijkend materiaal
- Accu’s
- Autobanden
- Koelkasten
- Chemisch afval
- Vloeibare verf
Het is ten strengste verboden om bovenstaande materialen in de container te deponeren en/of te laten afvoeren. Mocht er toch een van de bovenstaande materialen in de container worden aangetroffen dan zijn de daaruit voortvloeiende kosten voor uw rekening. U en alleen u bent als klant/huurder/besteller van de container als enigste verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud die in de container wordt aangetroffen.
Argumenten zoals hieronder opgenoemd zijn dus voor de wet, de controlerende instanties en dus ook voor ons, totaal niet van belang:
- “ik wist niet dat er in zat”
- “ik heb het er niet ingegooid, het zal wel iemand uit de buurt zijn geweest”
- “ik wist niet dat het asbest was”
- “ik heb een rapport bij het materiaal dat het geen asbest is” (maar dan is het dus wel materiaal wat op asbest lijkt, daarom zit er namelijk een rapport bij om aan te geven, het lijkt op asbest, maar het is het niet. Ook dit materiaal wat op asbest lijkt mag dus absoluut niet in onze container).
Doet u het wel, dan zijn de hier uit voortvloeiende kosten voor uw rekening.
Wat moet u dan wel doen bij asbest?
Voordat u gaat slopen of verbouwen zou u een asbest inventarisatie onderzoek moeten laten uitvoeren (+/- 400,- voor een woning) door een gecertificeerd asbest inventarisatie bureau. Uit dit onderzoek zal dan precies blijken of er wel of geen asbest of asbestgelijkend materiaal in uw woning zit en hoe u dit moet laten verwijderen en afvoeren. Bij verbouwingen of slooplussen waar meer dan 10m3 afval vanaf komt bent u overigens officieel ook verplicht om een sloopmelding te doen via https://www.omgevingsloket.nl/ of https://www.olo.nl/ mocht u dit allemaal niet doen en gewoon zelf aan de slag gaan en daarbij de fout ingaan wat betreft de manier van werken met asbest dan bestaat de kans dat u een economisch delict en/of een milieu delict begaat. Er zijn voorbeelden dat er daarbij boetes zijn uitgedeeld van € 10.000-.