Gemeentes controleren steeds strenger bij milieustraat

Afvalcontainer vaak goedkoper dan milieustraat

Vroeger was het heel gewoon om na de sloop van een muurtje of een flinke verbouwing, zelf met een aanhanger naar de plaatselijke milieustraat te rijden om hier het afval in te leveren. Dit leverde voor de gemeente echter een flinke kostenpost op, omdat deze vervolgens voor de verwerking van het afval opdraaide. Daarom hebben veel gemeenten de regels met betrekking tot het inleveren van en aangescherpt. Zo is het in verschillende gemeenten slechts mogelijk om deze afvalsoorten zeer beperkt aan te bieden en moet in andere gemeenten een bedrag per kilo afval betaalt worden. Tel hier de beperkte openingstijden van de milieustraat en het regelen van een geschikt vervoersmiddel bij op en het zelf afvoeren van afval wordt voor u steeds onvoordeliger.

Strengere controles milieustraat Steenbergen

Zo heeft de gemeente in 2015 verscherpte controles ingevoerd op afval dat vrijkomt bij een verbouwing of renovatie. Omdat er buitensporig veel grof huishoudelijk afval aangeboden werd, waren de kosten voor deze gemeente onnodig hoog. Daarom is het voor bewoners van nu enkel mogelijk om een halve kubieke meter (m3) bouw en sloopafval of puin per week in te leveren op de gemeentelijke milieustraat. Voor grotere hoeveelheden van deze afvalsoorten zijn de inwoners van deze gemeente aangewezen op commerciële partijen.

Weegbrug milieustraat Nijmegen

Ook in is de handelswijze bij de milieustraat van DAR sinds 2015 aangepast. Hier maakt de afvalinzamelaar gebruik van een weegbrug om al het aangeleverde afval te wegen. De inwoners van betalen vervolgens een prijs per kilo van een bepaalde afvalsoort. Voor schoon puin ligt dit tarief bijvoorbeeld op 10 cent per kilo. Op deze manier hoopt de gemeente dat inwoners minder bouwmaterialen en aan zullen leveren en in plaats daarvan een beroep zullen doen op commerciële partijen. In vergelijking met een all-in tarief voor een afvalcontainer in is de milieustraat hier namelijk al snel onvoordeliger. Zo kan een afvalcontainer van 3 kubieke meter ongeveer 3.500 kilo schoon puin bevatten, terwijl deze bij ons beschikbaar is voor een tarief van 90 euro. Dit is slechts 2,5 cent per kilo en dus vier keer zo goedkoop als de milieustraat. Bovendien scheelt een afvalcontainer u een hoop tijd en moeite.

Ook betalen per kilo in Zwolle

Ook de gemeente heeft inmiddels gekozen voor een regeling waarbij haar inwoners betalen per kilo aangeboden afval. Bij de milieustraat van ROVA betalen inwoners van maar liefst 18 cent per kilo bouw en sloopafval, maar ligt het tarief voor schoon puin wel een stuk lager. Deze tarieven zijn ingesteld omdat de oude regeling, waarbij inwoners per dag 250 kilo afval gratis konden aanleveren, gevoelig was voor misbruik. Aangezien wij een 3 kubieke meter container voor bouw en sloopafval kunnen aanbieden voor 160 euro en deze container ongeveer 1.500 kilo van dit afval kan bevatten, bent u bij ons dus de helft goedkoper uit wanneer u een afvalcontainer in bestelt. Het is dus zeker niet zo dat u per definitie goedkoper uit bent wanneer u uw afval zelf naar de milieustraat brengt.

Uw afval laten afvoeren tegen een voordelig all-in tarief

Zoals uit het bovenstaande artikel blijkt loont het om goed uit te zoeken wat de kosten zijn voor de afvoer van een bepaalde hoeveelheid afval. Een afvalcontainer is bij grote hoeveelheden al snel de makkelijkste én de goedkoopste oplossing. Afvalcontainerbestellen.nl levert haar containers in heel , dus ook in , en . Via onze website bestelt u een afvalcontainer in slechts enkele klikken en zorgen wij vervolgens voor de rest. Wel zo gemakkelijk!